Nedavno su male letnje skupove u mestu Kornol, u kantonu Jura, organizovali članovi moto-klubova „Sveti Sava“ iz Basekurta i Hilbils iz Kornola.

Predsednik kluba iz Kornola, Mario Hase bavi se restauracijom i prepravkom starih automobila i motora sa američkog tržišta (motori su pretežno čoperi).

Napravljena je mala tura od nekih 80 kilometara kroz kanton Jura, a učestvovalo je oko četrdesetak motora! Posle završene ture svi su uživali u zajedničkom roštilju.

Domaćini okupljanja, moto- klub Hilbils ima sedam aktivnih članova!

– Mi smo u veoma dobrim odnosima sa ovim klubom i organizujemo često zajednička druženja jer je veliko međusobno poštovanje između članova oba kluba – „kaže za Vesti“ Nikola Milenković predsednik Moto-kluba „Sveti Sava“ iz Basekurta.

Autor:  Ž. Marković – Vesti

On navodi da je klub osnovan pre 20 godina kao kulturno-umetničko društvo, u kojem su se ljudi iz tog kraja sastajali, a 2012. godine su ga sadašnji članovi preimenovali u moto-klub „Sveti Sava“.

Za sada imaju 10 aktivnih članova. Trenutno su njihova dva člana Zoran Đorđević i Nikola Pavlović na velikom putovanju.

Krenuli su iz Švajcarske preko Slovenije za Hrvatsku i tamo će biti nekoliko dana, a potom nastavljaju za Crnu Goru, Srbiju, Bugarsku, Rumuniju i Ukrajinu, pa se vraćaju preko Češke, Slovačke, Austrije i Nemačke nazad za Švajcarsku.

Inače u planu im je i zajednička tura po Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj.

POGLEDAJTE OSTALE OBJAVE NA OVU TEMU

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ image_height=“300″ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“198″]

Ostavi komentar