Ekipa Aprilije objavila je da je produžila ugovor sa Alešom Espargarom za još dve sezone počevši od naredne godine.

Foto: MircoLazzari gp/Getty Images

Stariji od braće Espargaro je u redove italijanskog tima stigao 2017. godine pošto je ostao bez mesta u Suzukiju dolaskom Andree Janonea, koji mu je, inače, trenutno timski kolega, uprkos suspenziji zbog dopinga.

Španac je na svojoj prvoj trci u Apriliju ostvario najbolji rezultat ekipe od povratka u Moto GP šampionatu, osvojivši šesto mesto. Od tada je imao izuzetno važnu u razvoju motora, posebno pred ovogodišnji šampionat, koji tek treba da počne.

Već dve nedelje se šuškalo o nastavku saradnje između Espargara i Aprilije, a dogovor je zvanično potvrđen u utorak.

Izuzetno sam srećan zbog ove potvrde. Ljudski aspekt mi je ekstremno važna i za ove četiri sezone Aprilija je postala moja druga porodica, tako da su mi ovim ugovorom, koji je definitivno najvažniji u mojoj karijeri, pokazali da sam centar ovog projekta. S tehničke strane, napredak poslednjih meseci mi je uverio, posebno debi ovogodišnjeg modela, koji se odlično pokazao na testiranjima. Osećam da moramo da završimo posao koji smo započeli tokom zime. Ne mogu da dočekam da ponovo budem sa svojim timom i trkam se na novom motoru i dovedem ovaj projekat do mesta koje zaslužuje“, istakao je Espargaro.

Za sada nije poznato ko će biti Espargarov timski kolega od naredne godine, pošto Janone čeka ishod žalbe na suspenziju. Iz Aprilije su javno podržali Italijana i više puta naglasili da će ga zadržati ukoliko mu se kazna ukine. Međutim, izvesnije je da će se italijanski tim okrenuti ka njegovom sunarodniku Danilu Petručiju, koji je na izlaznim vratima Dukatija.

Ovogodišnji Moto GP šampionat bi trebalo da startuje u drugoj polovini jula, a moći ćete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar