Zahvaljujemo se autorki Viktoriji Kramarić, koja nam je preko Korisničkog portala poslala ovaj predivni članak.

Tim Dva točka 

Prvu bubu je ubacio tata bajker – uvijek smo imali motor ili skuter i nama klincima je to bilo super zabavno. Pa svako malo „ajde tata provozaj nas“. neko vrijeme smo imali kafić koj smo uredili u bajkerskom štihu. I pala odluka, kad napunim 24, polažem za motor.

Eh, onda sam upoznala Marka s Aprilijom Pegaso koj je poremetio planove.
prvo me navuko na moto susrete – vožnjica, dobra muzika, cuga s frendovima. I naravno, razgledavanje motora. Na svaki treći mi sline cure i mislim si da bar ja to mogu vozit. Druga stvar koja mi se dopala je ekipa – bajkeri s epozdravljaju, bilo na cesti ili rendom u dućanu, bircu. Sa svakim se može popričati i svi će rado slušati o tuđem i predstaviti svoj motor, podijeliti neku anegdotu. Upoznali smo hrpu ljudi sasvim slučajno (npr. skrpao nam se neki Strom i vozio dobar dio za nama – a šta sad, pozvali dečka na kavu putem, treba saznati koja je godina motora, kolko km, što ima od opreme, kamo se vozio…). To nisu neka trajna prijateljstva, ali dovoljno da se rado sjetimo putovanja.

I tako mi napravili 15 000 km u godinu dana na maloj pegasi.

Nakon toga, Marko je odlučio da pegasu treba prodat, a da nama treba malo jači motor. Suze, šok i vjeverica (nevjerica). Malo istraživanja – ja sam tada imala 21 godinu – i ispalo je da je pegasa taman na granici za A2 kategoriju. Dogovor je pao, polažem za auto, pa motor i kupujem si Apriliju 😀 moram se i pohvalit, sve sam položila iz prve.

E tek kad sam sjela na svoj motor i napravila prve kilometre sam se stvarno zaljubila u vožnju. Lijepo je sjedit iza ko kofer, uživat u razgledavanju krajolika, al još je ljepše upravljat sam. Prvu godinu sam lagano vozila i upoznavala se s motorom, drugu godinu smo si već postale prijateljice i 10 000 km se nabrzinu skupilo.

Sad više ne mogu zamisliti život bez vožnje. Nadam se uskoro položiti i A kategoriju, možda kupiti nešto malo jače i gas!

Ostavi komentar

Ostavi komentar