Amerikanac Joe Roberts u Moto2 klasi

[stm_color_separator]

MotoGP šampionat će dobiti još jednog odličnog Američkog vozača. Joe Roberts, trenutno član AGR tima u FIM CEV Moto 2 šampionatu, zameniće kolumbijca Yonny Hernandeza na sledećih pet trka Moto2 Svetskog šampionata. Roberts će se takmičiti na Kalex mašini AGR tima.

Roberts ima dobru osnovu da zameni Hernandeza. Amerikanac je već upoznat sa većinom staza u šampionatu, na osnovu iskustva iz Red Bull Rookie šampionata.

Takođe, upoznat je i sa motorom, kojeg je vozio u FIM CEV šampionatu. To ostavlja, samo veoma kompetitivnu prirodu Svetskog šampionata da se navike, što je predstavljalo prombleme nekim sjajnim vozačima i ranije.

Roberts je potvrđen za sledećih pet trka Moto2 Svetskog šampionata, tako da ostaje otvoreno pitanje ko će predstavljati AGR tim u FIM CEV šampionatu na trkama u Japanu, Australiji i Maleziji.

Izbor Robertsa nije veliko iznenađenje. On je smatran svakako za najboljeg kandidata da napravi skok u Moto2 Svetski šampionat. I pored prethodnog iskustva, Roberts je pokazao talenat i želju za uspehom.

Roberts je osvojio MotoAmerica Superstock 600 titulu šamiona 2015. i već ima dva podijuma u FIM CEV Moto2 šampionatu.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon_right=“stm-icon-author“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]

Ostavi komentar