Yamaha je potvrdila da će u svom fabričkom timu u svetskom superbike šampionatu zadržati Alex Lowesa, koji je potpisao ugovor za 2018. godinu sa Japanskim proizvođačem.

I ako je tokom cele sezone upravo on bio taj od kojeg se najviše očekivalo da razbije monopol Kawasakija i Ducatija, njegova budućnost u timu nije bila sigurna, do njegovog skorašnjeg uspeha na trci 8 sati Suzuke.

S obzirom da je ove sezone već dva puta zauzeo prvu poziciju za Yamahu, deovalo je kao da će ugovor biti dogovoren i potpisan već na početku leta.

Na kraju, strpljenje se pokazalo kao ključ za Lowesa, koji je dobio očekivani ugovor.

„Za mene, najbitnija stvar je da budem u poziciji da mogu da osvojim WSBK šampionat u budućnosti. Verujem da mogu da budem šampion, a Yamaha je pravi tim za to. Iza mene su teške 4 sezone u svetskom SBK i ja verujem da mogu da postignem veliki uspeh u ovom šampionatu i bilo je teško bez očekivanih rezultata“ izjavio je Lowes.

„Sa Yamahom imam odličnu saradnju i drago mi je što su odlučili da nastavimo da gradimo tu saradnju. Kada se pogodi pravo vreme i mesto i za mene i za Yamahu, mislim da će naš pun potencijal doći do izražaja“.

„Drago mi je što ostajem ovde, jer je ovo najbolje mesto za mene i tokom cele godine Yamaha je bio tim koji sam želeo i za 2018. Zajedno smo napravili nekoliko koraka u napred tokom zime i ja sam uveren da možemo da nastavimo u istom pravcu“.

Yamaha je već napravila veliki pomak ove godine sa R1, ali Lowes je uveren da moraju da nastave da rade na napredku što više. U drugoj godini njihovog povratka u šampionat, Yamaha je u poziciji da se takmiči za najviše pozicije iz vikenda u vikend.

Od prve trke na Phillip Islandu, plavi motocikl je parirao Kawasakiju i Ducatiju, ali je jasno da je potreban još jedan korak u napred.

„Suzuka je bitna za nas, jer kada si u boksu i svi glavni ljudi iz Japana su oko tebe i možeš da razgovaraš sa njima, vidiš koliko im je u stvari stalo do svetskog SBK šampionata“.

„Oni žele da budemo uspešni. Ja verujem da postoji jaka podrška iz Japana i nadam se da ćemo imati priliku da radimo zajedno kako bi unapredili motocikl“.

„Verujem da ćemo krajem ove sezone početi sa njima da radimo bliže kako bi se što bolje pripremili za sezonu 2018. Siguran sam da ima puno toga što možemo naučiti od njih, kao i da mi imamo dovoljno iskustva koje će njima biti vrlo bitno“.

„Uveren sam da je veće međusobno poštovanje i bliži odnos sa ljudima iz Japanske fabrike ključan kako bi napredovali u svim aspektima WSBK motocikla“.

Yamaha i Lowes se vraćaju na WSBK staze 18. Avgusta u Nemačkoj.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar