U petak, započet je prvi trkački vikend sezone 2018 MotoGP šampionata. Nakon promene rasporeda slobodnih treninga, novina je da je prvi slobodan trening vožen po dnevnom svetlu, a drugi noću.

Kako je u toku dana u Katarskoj pustinji temperatura staze mnogo viša, a samim tim i nivo abrazivnosti niži, vremena u prvom treningu su bila za oko 1 sekunde sporija u odnosu na FP2 koji je vožen pod reflektorima, pod kojima će se i voziti nedeljna trka.

Andrea Dovozioso pokazao je da je spreman za sve uslove, tako što se našao na vrhu tabele na kraju oba slobodna treninga. Kako su vremena u drugom slobodnom treningu bila dosta bolja, jasno je da će ovaj trening biti vrlo bitan za vozače koji žele da se probiju direktno u Q2 deo kvalifikacija u subotu.

Doviziosovo vreme od 1:54.361 postavilo ga je ispred još jednog Ducatija, onog Danila Petruccia, koji je za 0.006s bio sporiji od prošlogodišnjeg vice šampiona i time sebe stavio u poziciju jednog od potencijalnih pobednika za nedeljnu trku.

Jorge Lorenzo, drugi Ducatijev fabrički vozač našao se na četvrtoj poziciji, iza Alexa Rinsa na Suzukiju,koji je pokazao odličan tempo, kao i njegov klupski kolega, Andrea Iannone na drugom Suzukiju, koji je prvi dan završio na petom mestu.

Iza Iannonea sledi paket od 3 vozača u četiri hiljadita dela sekunde, Marc Marquez na šestoj poziciji, 0.001s iza Suzukija, potom Cal Crutchlow na LCR Hondi 0.001s iza aktuelnog šampiona i Valentino Rossi na devetoj poziciji takođe, samo 0.001s iza Britanca. Prvih deset vozača popunio je Johann Zarco na Tech3 Yamahi, dok je Maverick Vinales na drugoj fabričkoj Yamahi dan završio na 11. poziciji, što znači da će za svoje mesto u Q2 morati da se bori kroz prvi deo kvalifikacija, Q1.

Taka Nakagami, na LCR Idemitsu Hondi, poneo je titulu najbržeg novajlije prvog dana, završivši na 15. pozicijim ispred Scota Reddinga, koji je ove godine novajlija na Apriliji.

Kompletne kombinovane rezultate prvog dana (FP1+FP2) možete videti u nastavku:

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#141566″ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar